Sunday, May 6, 2012

Hadiah Untuk Diri Sendiri ~!

www.tips-fb.com

Assalamualaikum wbt ;)

Entry kali neh lain sket dari kebiasaannye tapi still membebel merapu jugak. memandang semalam ade lah birthday aku yg ke 27, aku tak decide nak beli pape pun untuk diri sendiri. Hokeh, sebelum Org cakap aku sawan sebab beli hadiah untuk diri sendiri, meh aku explain yerk..

aku memang jenis suke bagi reward kat diri sendiri bile aku dapat capai target Or ade ari-ari yang special i.e, cam birthday aku neh. So, semalam alang-alang dh ke pasar, aku pun drOp by la kat Pustaka Seri Intan (PSI). tak de niat nak ke PSI pun sebenarnye, tapi memandangkan PSI neh bersebelahan je dengan Pok Eng Tin, aku masuk je la kan. Niat nak capai majalah sebijik dua, sekali terpandang la sesuatu yang memang menjadi idaman kalbu sejak setahun lepas. Bukan tak berkemampuan nak membeli, cume payah nak dapatkan stOk kat Dungun neh. So, ape lagik, tak kan nak lepaskan peluang yang ade neh. Terus amik barang idaman kalbu tu, bayar je kat kaunter tanpa rase ragu atau was was :)

Anak buah aku naek pelik sebab aku belikan adiah birthday untuk diri sendiri. Heh. Cam tahun lepas aku beli sutera digital sepasang. Tahun sebelum tu, cheese cake sebijik :P Sekali sekale kite memanjakan diri. Tak kan le nak mengharapkan org je kasik adiah kat kite kan. Lagi pun, aku dah keje dah ade pendapatan sendiri, so, tak salah la aku belikan sesuatu yg menjadi idaman kalbu.

Kalu ikutkan banyak sangat yg menjadi idaman kalbu, kalau wat list, tak cukup kertas gamaknye nak senaraikan. tapi wat mase neh, tunaikan dulu mengikut kemampuan :)

 So, ni la adiah birthday dari aku untuk diri aku sendiri tahun ni :) Sedang gigih menghabiskan bacaan. Oh sebelum Org cakap pape kan, aku memang suke bace buku-buku politk tak kira la sape pun penulisnye.. cume bile duk bermastautin kat Dungun neh susah sket nak dapatkan buku-buku yg bergenre politik.

Yang penting, adiah ni memberi makna untuk aku, especially bab tambah ilmu pengetahuan ;)

Adios..

p/s : Rase semacam jek bile usia dah menginjak ke angka 27 T_T

3 comments:

Zek said... [Reply]

cik, aku cam nak tumpang skaki je adiah tu...hehehe...
bila nk kasi aku pnjm? ngeh3
aku pn nk tmbh ilmu politik d dada...miahaha..
hmmm... mybe, aku pon kena beli gak buku ni...bape harga?

Zek said... [Reply]

cik, aku pn nk tmbah ilmu d dada... bape hage buku ni?
nk masuk dlm wish list aku la... bln 7 dkt doh ni...hehe

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

aku rase dlm 59.90 kot.. bOleh jek pinjam tapi tunggu aku abes bace dulu ar.. Once da settle, will let u know k

tt