Saturday, December 23, 2017

MENU DI HARI SABTU

www.tips-fb.com

Assalamualaikum wbt 

=) 

Hari Sabtu memang aku jadi chef. Chef untuk tekak sendiri sebab Puan Kakak pegi kelas tarannum. Balik lambat, jadi kene masak sendiri la. Kalu tak, Puan Mak lapar. Masak simple simple je. Janji boleh makan, cepat masak, perut kenyang.

Sambal Telur Pecah 


Buat sambal same macam nak buat sambal bilis, cume taruk telur je. Patutnye, telur tu pecahkan terus dalam sambal, then kacau kacau je. Tapi aku rajin sikit, aku buat scramble egg dulu, pastu baru masukkan dalam sambal.

Kobis Tumis Air


Masak bening kobis je. Aku carik lada hitam x jumpe. Jadi, kurang la rase pedas sikit

Sambal Jantan 


Ni la sambal paling malas. Just tumbuk cili padi, then tambah garam je. Tahan lame sambal ni. Rase pedas dengan masin je. Boleh buat rencah untuk nasi goreng. Pedas yang hamaaaaat ni. 

Simpe je menu kan, senang. Tak perlu bazir banyak mase. Hahaha.

Bye!






0 comments:

tt