Thursday, September 27, 2012

Cravingness ~

www.tips-fb.com


Assalamualaikum wbt =)

Last update, 8 days ago =(  Makin lame makin malas nk update pape. haha. Pesbuk pun dah terkena tempias. Tapi kat twitter lagu je aku mentweet plak. Haish.

Ari ni nak cite pasal mengidam. Hoyeah hOyeah. Opss, sebelum yg ade tersalah tafsir. aku mengidam ni bukan sebab aku PREGNANT yerk. Mengidam ni bukan hanya untuk Org mengandung tau. Org yg tak mengandung pun akan rase mengidam. Mengidam ni kan bermaksud menginginkan sesuatu. Ye la. Karang ade yg nampak aku cakap mengidam, sesenang je judge aku ni mengandung. Nak mengandung cam mane. Bapak budak pun belum ade. Bukan setakat bapak budak, CALON bapak budak pun tak munculkan diri lagik.

Kan ari tu Opis aku ade wat Open hOuse. so salah satu menu ari tu PUTU MAYAM. ala putu mayam ni bukan payah nak cari pun. tapi biase la time rase nk makan tu la. tetibe payah nk cari kan. So, ade la reQuest kat Puan Emak nk yg homemade. Beliau cakap tak larat nk buat putu tu. Kuah manis tu boleh je  buatkan. Then beliau suggest suh wat pakai bihun je. Celurkan bihun, then makan ngn kuah manis. Tak nak tak nak. Nak putu mayam yg bebetul punye. So, 2 ari lepas pegi la cari kat kedai belakang SK Batu 48 tu. ade la SEBUNGKUS je. padahal time tu baru kul 1.30 petang. Aish. ramai gak Org yg mengidam rupenye kan.

ni la PUTU MAYAM


Ni dah tinggal separuh

LICIN !

Bukan setakat putu mayam je aku mengidam bulan neh. Ade kawan aku sorang tu g Melaka. Bile beliau mention Melaka, tetibe terbayangkan Dodol kat Mydin, MITC Ayer Keroh tu. Haha. Air liur tetibe kecur. Padahal dodol situ same je cam tempat lain. Suh kawan aku belikan, tapi beliau cakap tatau blh belikan ke tak, sbb beliau tak pegi belah situ. beliau cakap nk belikan dodol tempat lain. Tak nak tak nak. Nk yag situ jugak. Then, sampai ari ni tatau le beliau belikan ke tak. tapi tade plak sampai kat Opis aku kan. Sedih wei. Dalam duk sedih2 tu, aku tweet la 'suh belikan dodol je pun, bukan mintak dibelikan Ferrari'. tetibe si Nor boleh plak p reply tweet tu ' Suh balas BBM je, bukan topupkan BIS pun" haha. Ilang terus moody aku. Tapi memang kempunan neh. Siap sms Syila segala bagai duk mengadu. Kalu mengadu saje tak pe. ni siap sok sek sok sek nangis. haha. Syila kate takpe. nanti suh Cik Ti poskan dodol ke Dungun. haha..

Buruk la perangai. Dodol je pun kan. Ape la nk sedih bagai. Mengalahkan Orang alahan mengandung. Tak dapat ape nk terus meroyan. haha. Parah weh.

Pastu ade satu lagik bende yg hari-hari aku duk rase nak makan. ni haaa...

Famous Amos Cookies


Dah dapat pun dah :) suke-suke :) tapi semalam bile teringat dodol, terus ilang kenikmatan mengunyah famous amos ni. haha. Payah weh. Sejak bile la dapat penyakit mengidam ni aku tatau la. haha.

Sib baik la bulan ni tak mengidam Fareeda. Kalu tak lagik parah. haha. Kaler-kaler yg duk mengidam semua dh dapat. tapi kalu ade Org nak tOlong belikan lagik, den amik je. haha.

p/s : ari ni perasaan bercampur baur. perut duk masuk angin semacam. sendawa tak henti neh. aku tak suke rase pelik cam ni. sedih, geram, happy smua ade. haha. meroyan!!

p/s/s : tahniah dan good luck :)

4 comments:

Anonymous said... [Reply]

Kciannya xleh mkn dodol....hehe.....

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

@Anonymous haha.. tak pe nanti Org Melaka tolong pos kan ke Dungun ~

Emilia said... [Reply]

dh tenant dh sakit mu nih... kesian dodol jd mgsa.. :P

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

@Emilia Dop tenat mane, ngade je lebih ni

tt