Sunday, October 11, 2015

Hari Sukan Negara

www.tips-fb.com

Assalamualaikum wbt 

=) 


Semangat kan update entry. Hahahaa penangan Uncle KJ punye pasai. 
Semalam kan Hari Sukan Negara, 10 Oktober 2015. Seluruh negara bersukan. Almost 5 juta jugak yang terlibat. Ramai kot. Hahaha. So, setiap kampung kene buat aktiviti fitness, x kesah la senamrobik ke, sukan ke hape, janji ade aktiviti. 

Untuk J3K Kg Tok Kah kami decided untuk jv dengan SK Tok Kah buat aktiviti. 



Ni cite malam sebelum kejadian. Merewang buat sambal bilis nasi lemak. Sedapppppp. Esoknye, 4.30 pagi rewang lagik, tanak nasi lepas tu bungkus siap siap untuk edarkan pada budak-budak sekolah. 



Okeh, empunye blog yang kemain semangat nk berHSN. Eyebag 4 bakui. Huarghhhhh. Baju kuning yang aummm aummmmm. Nasib baik tak kene pakai dengan tudung biru. Kalu tak? Hahaha 




Team J3K yang duk perati budak budak skolah 






Aktiviti pagi tu dimulakan dengan perarakan masuk Kontinjen Rumah Sukan SK Tok Kah. Tak ramai budak hari tu. Ramai ponteng sekolah. Hampehhh. Then, ucapan perasmian oleh Pegawai Kaunseling PPD Dungun, Cikgu Azam. Settle perasmian, ade gimik sikit. Tapi kami team J3K dah amik tempat awal awal untuk bergambar. Hahaha 





Lepas bergambar, acara bermula dengan senamrobik. Kurang kick. Sebab lagu old school giler. Hahaha. Tapi layan la jugak. Pastu sukaneka start. 
Acara sukaneka :

1. Mencari Gula-Gula dalam Tepung (Puteri) 
2. Memancing botol (Terbuka Wanita) 
3. Memancing Botol (Terbuka Lelaki) 
4. Bawa bola dalam sudu (Wanita) 
5. Lari dalam guni (Pemuda) 
6. Meniup belon paling besar (J3K) 



Peserta memancing botol 


Pencatat keputusan yang sangat setia dengan tuala. Hahaha

Memancing botol lelaki 

Get readu untuk lari dalam guni 

Mencari gula dalam tepung 


Ni peserta paling semangat. Orang lain dah bangun tinggalkan pinggan, tapi yang dua ni maintain duk tertonggeng cari gula gula lagik. Hahaha

Bawa bola dalam sudu 










Team J3K yang semangat tiup belon. Aku kalah dengan warga-warga emas. Cait betul la. Hahaha buat malu muke je. 


Gabungan J3K & cikgu-xikgu sekolah. 

Keseluruhannya, program Hari Sukan Negara amatlah berjaya. Next year boleh buat lagik, maybe akan lebih gempak lagi. Walaupun team J3K tak cukup corum, but we did it! 
Seghonok! 
Segar!
Energetic! 
Tahniah! 

So YB Kj, next year sponsor baju untuk semua la kan 

=) 







2 comments:

cik hani said... [Reply]

alahai seronoknya beriadah dan merewang..

Anok Pok Mat Kapok said... [Reply]

@cik hani

Aah seronok sangat Cik Hani. Sampai kulit pun hangus terbakar. Hehehe

tt