Thursday, October 4, 2012

A Cup Of Nes ~

www.tips-fb.com

Secawan Nescafe di Tengah Hari Rembang !
Assalamualaikum wbt =)

1. Aku demam. Okeh. bukan demam yg melarat-larat. Demam kejap-kejap. Cume ari Senin ari tu je balik keje terus menggigil. Kul 9 malam dh tersadai. Siap bercool fever bagai. Stokin + sweater tak leh tinggal. Tapi still leh datang keje. Tekak je tak berape nk 'sendik' lagik. Nak makan mende masam-masam jek. Yg lain tak berape nak lalu.

2. Aku banyak keje. Ye, keje aku tak pernah abes. Semalam angkut keje bawak balik umah. Konon-konon nak siapkan. Sekali, bile Addin nampak je Cik Lappy , '' Pin Pin. Pin Pin" Bukan beliau nak langgar Cik Lappy tapi mintak nak nOnton Upin Ipin. Sudahnye, aku pun jOin sekaki.

3. Aku 'kecikkan' saiz hati. Okeh. 2,menjak ni saiz hati aku tak stabil. Kejap kembang setaman, kejap jadik kecik sebesar kuman. Bile dh kecik sebesar kuman tu, payah betOi nak besarkan balik jadi setaman. Jenuh aku buat. Tak jadik besar jugak. Hari-hari aku makan cekelat Dove nak kasik tekanan gula ngan tekanan darah aku stabil. Motif? aku tatau.

4. Hari ni 4 Oktober 2012. Birthday kawan aku yg ke 27. Ye, kami sebaye. Cume aku tua 5 bulan dari beliau. Oit kawan, Happy birthday. Semoga kehidupan kamu sentiase diberkati dan dilimpahkan rahmat Illahi. Aku dengar dh tak lame nak makan nasi minyak. Jangan lupe jemput aku yg jauh ni.

5. Semalam aku kecikkan hati Org. Aku dh say sOrry. Tapi tak de respon. Erm, awak, saye mintak maaf lagik sekali. Saye paham andai kate kali ni awak tak maafkan saye. Mungkin semalam saye terlampau kurang ajar. Tu bukan habit saye, letak fon sesuke hati jek. Maaf jugak sebab sebulan, dua bulan, tiga bulan ni awak asek terkena tempias angin monsun saye. Saye tau awak kecik hati. Tapi saiz hati saye dh semakin kecik wak :( Tak reti dah saye nak besarkan :(

6. If I could turn back every single things :( Tapi tu dalam mimpi je. Mende-mende yg dah jadik tak leh nak betulkan balik cume berharap di mase depan tak kan jadik lagik. Tapi aku ni cepat lupe. Ingat kejap jek. Lepas tu mende tu jadik lagik. Tak reti nk amik iktibar.

7. Tahniah & takziah. Ari Sabtu rasenye dapat sms dari Nadia Manan, dia dah deliver baby. Dapat gigirl. So chumei Okeh. sorry baby achik Nuyue tak sempat nk g lawat lagi. Tapi adiah achik dh sampai kan. Jadi a gOod dOter tau ! Then, pagi tadi baru perasan kat FB. Adik Nadia, Nazirul dah tak de. Takziah buat Nadia dan family :( Al-Fatihah buat Nazirul. semoga beliau ditempatkan di kalangan Org-Org yg beriman .

8. Suka & Cinta. Tadi bace blog Kak Long Sheema ade cite pasal suka & cinta. Ye, dua mende yg berbeza. Rase pun berbeza. Cume aku tengah kompius. Mane satu yg aku rase sekarang ni. Tapi jantung aku punye la aktif tahap gaban skarang. Dengar suara je pun dh nk tercampak ke luar. Apakah? Mintak-mintak aku tak tersalah ade deria rase.

9. Nescafe di tengah hari. Motif? tadi tengah hari aku mengantuk yg hamat. Aku breakfast lambat tadi. Kira brunch. Sengaja tak minum nes. Sebab malas nk layankan rase mengantuk. Tapi mase tengah key in nombor-nombor tadi, mate tetibe mengecil. Tekak mintak nk teguk nescafe. Ape lagik. capai nes 3 in 1 campur air panas banyak-banyak. Baru celik bijik mate. Oh! Incek nes :( Dah lame tak sembang ngan awak..

10. Esok Jumaat. Esok aku nak rehat. Esok aku nak makan Roti canai tepi kubur tepi Balai Bomba & Penyelamat Dungun. Jangan tegur kalu ternampak aku makan manyak. Aku stresss .

aku dh penat bebel. tapi mulut tak bukak. bunyi keyboard je. ye, aku nak sambung wat keje. Babai

p/s : ade sebab aku demam kali ni :( Sakit itu nikmat!

p/s/s : abaikan mOuse aku yg dah berkarat tu. Mouse ke empat untuk Cik Lappy dah yg paling setia setakat ni.

5 comments:

Emilia said... [Reply]

sian cik nuyue...demam rindu tu..

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

@Emilia Haha.. saye rindukan kehidupan saye yg dulu ~

Khalilah MNor said... [Reply]

Hehehe... cool je menulis ye sis? Sy bace tergelak besar sampai ke sudah:D Btw, takziah juga untuk keluarga yg bru kehilangan org tersayang...

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

@Khalilah MNor Hehe.. cool? biase2 jek =P

nur said... [Reply]

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

tt