Tuesday, August 9, 2011

Kawan VS Politik..

www.tips-fb.com

Assalamualaikum wbt.. Selamat pagi semua :)

Ari ni entry lain skit.. Kawan VS Politik... aku rase selama blOg ni wujud, aku x pernah laguik tulis pasal pOlitik walaupun pada hakikatnye, kehidupan seharian aku di kelilingi oleh POLITIK.. Okey, straight tO da pOint.. al kisahnye cam neh.. Tadi  rase bOsan duk wat claim supplier, aku pun merayap rayap la kat blOg kawan-kawan.. Saje nk tengOk ape perkembangan yg terbaru mereka-mereka semua.. Sekali, terjumpa la satu entry kat blOg kawan aku neh.. Hal pOlitik.. pasal isu hangat skarang neh [ hangat la kOnOn after kes BERSIH ] rupenye kawan aku neh mengate aku.. HadOi sabOr je la.. aku malas nk bertekak ngan mereka yang kurang pengetahuan neh. Setakat duk bace blOg-blOg anti kerajaan, duk layan grOup2 pOlitik yang aktif membangkang kerajaan, bagi aku tu belum cukup pengetahuan. Ibarat kate sOrang pOlitician ari tu,. gOlOngan muda neh mudah naik darah.. Tak tau hujung pangkal terus kebabOom.. padahal sebelum x amik tau hape hape pun hal negara.. Sangat sedih hOkey..

Aku ni plak jenis malas nak mewujudkan isu pOlitik dalam sesuatu persahabatan tu.. Walaupun aku keje ngan Org yg menjadi medium pengantaraan antara rakyat dan kerajaan memerintah, aku still kawan ngan anak2 Org PAS/DAP/PKR Or mane-mane parti yang menentang kerajaan. Oii, nak berkawan. kawan je la.. isu pOlitik taruk tepi la.. Sedih tau bile kne kutuk dalam blOg member sendiri..

Tapi aku xde la sampai nk remOve kawan aku tu kat fb Or mane mane jek.. Sbb dah bertahun aku kawan ngan dia.. Kawan tetap kawan walaupun kne kutuk. Politik tOlak tepi, xkan disebabkan pOlitik, ukhwah yang terjalin tu perlu diputuskan.. Pada sape sape yang terase tu, aku mintak maaf.. Bukan senang nk menegakkan benang yang basah, lebih teruk dari menarik rambut dalam tepung.. Lebih payah nk menerangkan daripada mendengar penerangan..

Dah la aku ni x abes lagik panas ngan sOrang malaun tu, ade plak Orang lain yang carik pasal... hadOi..

p/s : kite semua ni same jek. xyah nk mengata Orang itu ini, xde lebih xde kurang..

3 comments:

Kemn Azmaili said... [Reply]

nurul, baru tau ko ade blog..dah follow ko ye..happy blogging!!!

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

hehe.. malu saye.. sifu kemn jenguk blog comot saye neh

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

hehe.. malu saye.. sifu kemn jenguk blog comot saye neh

tt