Sunday, February 21, 2016

Gambar Makanan Lagik!

www.tips-fb.com

Assalamualaikum wbt

=) 

Dah la, ni je sekarang modal kalu nak update blog. Bukan tak de cite, tapi ni jela aku rase mende yang paling aku senang nak ingat dalam kisah kehidupan seharian. 

Petang Khamis tu balik keje terase nak makan bihun sangat sangat. Padahal sehari sebelum tu aku dh makan pun. Kebetulan ade bihun segera yang Mamee Chef tu, malas nak bazirkan jadik pakai je la bihun tu. Perencah bihun aku buang. Hahaha. Kebetulan pulak, kan hari tu Puan Kakak ade bekalkan sambal ikan sumbat, so kite guanekan lah yang tu. Jimat keje, tak yah nak kupas bawang dh. Cume tambah sayur, fish ball, fish cake ngan cili padi jek. Sedap jugak la walaupun kaler sendu semacam.



Pastu malam tu dalam Group Pengkaji Bokbong sibuk cite pasal lepat ubi kayu. Menjejessss air liur tauuuuu T_______________T


Hari Jumaat tu gigih aku bangun pagi, nak masak kue tiaw kungfu. Semua bahan dah lengkap tapi malangnye kuah tak menjadik. Aku rase tepung jagung tak cukup. Tak pe lepas ni aku taruk setengah paket. Biar pekat melekatttt! 




Pagi Sabtu tu suruh Kak Farah buatkan lempeng, cicah dengan sambal sardin balance makan hari Jumaat tu. Hahahaa boleh je kannnnn. Janji kenyanggggggggggg



Tengah hari tu masak ayam paprik, malam paksa Ummi masak kue tiaw goreng. Seghonokkkk idup main paksa paksa orang masakkan. Seghonokkkkkk sangat. 



Dah le. Ni je aku nak tunjukkkkk. Jangan nak kecam sangatttt




0 comments:

tt