Monday, July 6, 2015

Menu Lagik 2.0

www.tips-fb.com


Assalamualaikum wbt 

=)

Kembali bersiaran di hari ke 19 Ramadhan. 3,4 hari diam, balik kampung katenye. Hahaha. So, harus la bile balik kampung terbongkang tido tanpa menghiraukan sosial media dan gegadjet khannnnnnn. Kononnye la.

Alang alang dah kembali ni, maka nak berkongsi la menu berbuka yer. Ni yang hari Khamis ari tu. 

1. Murtabak special - Okeh murtabak ni memang sedap. Tak macam murtabak biase, sebab complete dengan sayur dan pelbagai rencah. Ade seafood, ayam, daging semua. Sedappp. Tapi tahun ni tak segemuk tahun lepas. Harga aku tak sure same lagi ke tak. Sebab Incek Abang yang belikan. Time kasih kerana memahami isi hati anak tekak Cik Adik ni yer. Kikikiki





2. Nekbat - Erk nekbat ni amende? Adik beradik baulu tapi spesis kena masakkan dulu baru boleh makan. Ni Kak Long kasi, dia dah masakkan siap siap. Senang je nak masak pun. Panaskan air, taruk gula, bunga cengkih, daun pandan. Lepas semua dh mendidih, masukkan nekbat, flip flip dalam 5 seconds each side cam tu, dah boleh makan. Tapi jangan makan time panas panas. Nak best lagik, masukkan dalam peti ais, makan sejuk sejuk. Perghhhhh sedappppppppp! 




3. Kue tiaw Kung Fu - ni bukan menu hari Khamis tapi malam tadi punye. Ni makan kat Racchada Seafood depan pagar UniSZA tu. Sedapp jugak. Tapi tak habis. Aku makan rencah rencah je. Kue tiaw aku makan separuh je. Hahahaa


Lagik lagik menu tak de gambor. Sebab hari Jumaat aku berbuka kat masjid. Menu banyakkkk. Tapi aku makan kerabu sere, ayam goreng je. Yang lain tak layan. Sabtu pulak, ermmmmm sedih sedih. Berbuka minum 100 plus je. Huarghhhh. Malas ar nak cite. 

Eh hari ni nak berbuke ape pulak? 

Selamat berfikir. 

Adios! 


2 comments:

cik hani said... [Reply]

tahun ni tak blik Terengganu puasa. tinggal balik raya nnti je terus.. sedapnya nekbat..

muktabak kt KL hnya ada bwg je..ayam sebutir pyh nk jumpa dlm tu

Anok Pok Mat Kapok said... [Reply]

@cik hani tak pe lepas raye ade lagi jual nekbat kat pasar. hehee

tt