Monday, March 2, 2015

APAM ORANG MATI

www.tips-fb.com


Assalamualaikum wbt 

=) 

Tengok tajuk pun rase macam scary je kan. I have no ideas how come apam tu dapat name macam tu. Pernah tanye Pan Mak dulu dulu. Puan Mak kate dulu dulu time ade orang meninggal, kuih ni selalu orang masakkan. Bukan untuk si mati la, tapi untuk orang yang datang menziarah si mati. Tapi tak masak kat rumah si mati la.Biasenye masak kat rumah jiran. 

Ni mase kat rumah Tok Ketua last Friday, ade kenduri and they served this kuih untuk orang yang datang merewang. Sedapppp sebab been ages dah tak makan kan. Tapi kurang rase rempah sikit. Esoknye, Puan Kakak tempah kuih ni for our breakfast. Yummmeehhhhhhhhh 

Cara nak masak kuih ni? Hahaha masih belum ketahuan. Sebab buat mase ni prefer untuk beli je dulu. 

Rase cam mane? Ermmmmmnk nak kate rase cam pancake xde la jugak. Ade rase pisang, pastu rase  rempah rempah sikit. Pastu cicah ngan kelapa campur gula, garam. Ermmmm perfecto!

Tapi skarang rase tak senang sangat kot nak jumpa kuih ni. Kadang kadang je ade jual kat pasar. Tapi bile dah jumpe harus borong banyak banyak. Hehehe


Adios! 

p/s : 2 bijik tak cukup sebenarnye.. Hehehe

2 comments:

Emilia said... [Reply]

deeja dan encik abah suka this apam. ibu? xmkn ngat bnda mnyayat hati..hihi

Anok Pok Mat Kapok said... [Reply]

Hahah part mane hok menyayat hati tu ibu wehhh

tt