Thursday, October 30, 2014

Punch Card!

www.tips-fb.com


Assalamualaikum wbt 

=)

Tahu hari ni hari ape? Hari ni hari Khamis! 
Yeayyyyyy!!!!!!!
Hari ni jugak birthday ke 29 coursemate yg pertame aku kenal mase kat UUM . 
Happy birtday my dear Farhana Noor bt Nuraddin.

Nak tau nape tajuknye punch card? Hahaha.. Gini kisahnye. Aku tak kena punch card sebenarnye.
Aku just kena log in / out system untuk kedatangan / kepulangan pejabat.
Masa nak log in log Out tu ikut Office hOur UniSZA la kan memandangkan aku dipertanggungjawabkan kat sini.

Nak dijadikan cite, hari ni merupakan hari ke 3 aku terlewat lOg in. Takde lewat mase. Terlewat 3 minit je. Tapi rase cam tak best. Sebab dh terbiase lOg in before 8 kan. Pastu hari tu ade 2 kali lambat, sebab  tidO kat umah Orang kan. Dengan jalan sedikit sesak pagi pagi, lepas tu ngan memacam hal lagik, last last aku lOg in pukul 8.15 lebih. Dushhhhhhh. Jahanam KPI aku. Hahaha 

Gamaknye kalu kena punch card, mau merah kad aku kan. Iskkk cam tak prOper je rasenye.
Yang hari ni lambat memang salah aku. Dah le bangun lambat, lepas mandi bOleh pulak lepak lepak main game. Lepas tu, sempat lagik singgah kedai beli Mee Goreng untuk breakfast. Dah tu mule la terlari lari bukak pintu Office. Tak bOleh diamalkan weh. Nanti lama lama memang jadi habit. Tak mo la kan.

Bile datang Office awal, aku  rase aku ade banyak mase untuk buat persediaan untuk bekerja on that day la kan. Tak de la gopoh gapah nak terkejar itu ini. Hahaha.

Dan sempena 'punch card' aku merah hari ni, aku selitkan sebijik gambo bertudung merah. Tak berbatik ye hari ni. Aku tak larat nak iron baju batik. Hahahaahaha


Selamat berhujung minggu semua!




Adios !

2 comments:

Cheah Zinnirah said... [Reply]

ko keje kat unisza ke skrg ?

Anok Pok Mat Kapok said... [Reply]

@Cheah Zinnirah

Aah keje dalam UniSZA tapi bukan kaum kerabat UniSZA. hehee

tt