Sunday, May 13, 2012

Mak Saye :)

www.tips-fb.com

Puan Emak, yg baju kaler pepel kat belakang tu. Maen nyOrOk nyOrOk belakang Puan Kakak yg membesarkan bagaikan Juara Piala Dunia :P
Assalamualaikum wbt :)

27 Tahun lepas, 4th May 1985, aku dh selamat say hello to this wOrld ;) Thanks mak sebab sanggup kendong anak mak ni dalam tummy ke hulu ke hilir mOre than 10months and almost 12 mOths. (Lame giler aku duk dalam my mommy's vomb) Ni bukan rekaan yerk, ianye sememangnye cite yg betul. Haha aku pun tatau nape lame sangat aku duk dalam perut mak aku.. Mase tu mak aku ingatkan, yg bakal keluar tu baby bOy, rupe gegel.

Okeh, entry ari neh bukan nak cite pasai aku. tapi pasai mak aku. mak aku bernama Hamidah binti Zakaria. Tahun ni dah masuk umur 65 tahun, dah jadi warga emas. Time kasih kerajaan Malaysia sebab bagi banyak kemudahan pada warga emas emak saye :) Mak aku Org biase-biase je. Bukan Superwoman, Catwomen mahupun Ultrawoman :)

Mak aku ni jenis cOol, erk hot kekadang. tapi ngan aku memanjang je hot. sebab aku degil, keras kepale, ketegaq, dan segala yg sewaktu dengannye . Mak aku rileks jek. Mak aku x keje, cume skarang makan hasil kebun kelapa sawit. ade 3,4,5 pokok.. Dengan duit tu le mak aku blanje anak cucu. tapi anak bOngsu dia ni la yg banyak pow. haha..

Di usia dah masuk zon emas neh, mak aku still jadik da best buddy aku. tukang abeskan cekelat, jajan, asam aku. haha. selalu berebut makan burger. Owh, lupe nak taip, mak aku ade darah tinggi. makan ubat ikut time, tapi tekanan darah tak pernah nak maintain. Mane tak nye, aku anak bOngsu dia suke sOgok dia ngan makanan bebukan. Haha. Ampun ye mak..

Mak aku neh jenis x suke amik tau hal Org. Jiran kate pape pun, dia diam jek. Org kutuk dia pun, dia still maintain. Dia x amik hal sangat sbb bagi dia bukan depa semua yg duk tanggung makan minum dia. Kan kan..

Mase aku kecik, selalu kene piat telinga, kene libas ngan lidi nyor ngan mak aku, alah bukan sesaje kan mak aku nk wat tu semua. kompem la kan sebab anak dia nakal. Tapi walaupun mak aku ni naik angin, ngan anak-anak. mak aku x pernah nak bOikot anak-anak. tetap cam biase. Lagik-lagik la ngn aku kan. Mak aku, alarm clock aku. Hehe. Di usia, 27 tahun neh, bangun pagi still mak aku kejutkan. Malu weh. tapi tu la. tetiap pagi dia kejutkan. Bulan pose pun same, tetap dia yg kejutkan aku walaupun tau anak dia ni xkan bangun sahur. Di usia 27 tahun neh, still mak aku lagik yang sidaikan kain baju aku kat ampaian. Aku cume tau campakkan dalam mesin basuh jek. Di usia 27 tahun neh, still lagik mak aku yg tolong picitkan kepale aku stiap kalu aku kne migrain. Di usia 27 tahun neh, still lagik mak aku yg tolong sapukan ubat bile perut aku kembung. Ni bukan nk cite sebab aku masih x bersuami. cume, aku nak cite betape aku masih lagik 'dimanjakan' oleh seorang emak!

dear Puan emak, sempena hari Ibu neh, anak mak tahun ni x sempat nak belikan pape present, last year mak dapat sutera digital sepasangkan, tahun ni ekonomi anak mak x berape nak stabil. haha. kite makan kepsi je la mak kan :) anak mak ni nak ucapakan jutaan  terima kasih, atas segala pengorbanan mak selame mengandung, melahirkan, membesar dan menggemukkan anak mak neh.. Thanks jugak sebab jadik ATM bergerak untuk anak mak neh. Umo 27 tahun ni pun still pow mak lagik kan. Anak mak ni mendOakan agar mak sentiase diberikan kesihatan yang baik walaupun lutut mak asek sakit2, dipanjangkan usia ;) dimurahkan rezeki..

Anak mak ni sayang mak sangat2 :) sayang mak ketat-ketat

p/s : mak aku dah pandai tanye soklan cepumas..

5 comments:

ummi anum said... [Reply]

hahaha..rasanya dah tahu apa soklan cepu emas tu..

Nuyue Jannah Bt Muhammad said... [Reply]

@ummi : hehe... soklan tu mmg agak cepumas bg seOrg anak bOngsu

sentebale-hk said... [Reply]

mak kamu ohsem!
seorg mak mmg sgt hebat kan?
bilela nak dpt peluang pgg title 'mak ' ni?
T_T

sentebale-hk said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
sentebale-hk said... [Reply]
This comment has been removed by the author.

tt